Vrede in Palestijnse gebieden stichten met woorden, niet met wapens

Fractie den Haan wil dat de Nederlandse regering zich inspant om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen in het Palestijnse gebied aan de onderhandelingstafel komen.

Op 25 mei werd er in de Tweede Kamer gestemd over een motie van de heer Van der Staaij van de SGP. Met de motie werd de regering verzocht zich in te spannen om (vanuit veiligheids- en humanitair oogpunt in Europees en internationaal verband) te voorkomen dat er wapentransporten plaatsvinden naar Hamas en andere terreurorganisaties in de Palestijnse gebieden.

Vredesproces

Fractie den Haan is uiteraard tegen het bevoorraden door middel van wapentransporten aan terreurorganisaties. Wij stemden tegen deze motie omdat we deze motie eenzijdig vinden. Wat ons betreft is het van belang dat er een wapenstilstand komt in de Gazastrook. Het niet bevoorraden van één van de strijdende partijen bevordert het vredesproces niet. Sterker nog, het geeft ons inziens partijdigheid aan en bevoordeelt één der partijen. Je sticht vrede niet met wapens, maar met woorden; aan de onderhandelingstafel. Fractie den Haan wil dat onze regering zich inspant om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen in het Palestijnse gebied aan de onderhandelingstafel komen.

Wapentransporten

Achteraf gezien hadden we ook voor deze motie kunnen stemmen met dezelfde onderliggende argumenten. Maar voorop staat dat wij niet voor het bevoorraadden zijn door middel van wapentransporten.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.