Vacature Beleidsmedewerker

Tweede Kamerlid Liane den Haan (Fractie den Haan) wil dat iedereen in Nederland goed oud kan worden en tot op hoge leeftijd volwaardig kan blijven meedoen. In haar werk als parlementariër wordt Liane ondersteund door een klein team van medewerkers: een ambtelijk secretaris, een persvoorlichter (vacature), een beleidsadviseur en een publieksvoorlichter. Fractie den Haan is op korte termijn op zoek naar
een beleidsmedewerker
die ons team komt versterken en onze fractie gaat ondersteunen op de beleidsterreinen van Financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Heb je belangstelling voor het politieke proces, sta je stevig in je schoenen en past een hectische en dynamische omgeving goed bij je? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als beleidsmedewerker ga je het volgende doen:
• Verzamelen en analyseren van alle relevante beleidsinformatie;
• Adviseren van en sparren met het Kamerlid op de genoemde beleidsterreinen;
• Het opstellen van debatteksten, speeches, beleidsnotities, Kamervragen, persberichten, moties en amendementen, en incidenteel opinieartikelen;
• Ondersteunen en adviseren van het Kamerlid bij debatten;
• Beoordelen van moties, amendementen en wetsvoorstellen en opstellen van stemadviezen voor de wekelijkse stemmingen;
• Contact onderhouden met belangenorganisaties;

Wie zoeken wij?
Je hebt een WO werk- en denkniveau en je hebt duidelijke affiniteit met politiek en beleid. Ervaring binnen een soortgelijke functie zien we als een pré. Je hebt aantoonbare kennis en werkervaring op het brede terrein van Financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in het bijzonder op de focusonderwerpen: pensioen, AOW, arbeidsmarktbeleid (voor ouderen), inkomensbeleid, armoede- en schuldenbeleid, Participatiewet en de uitvoering van de sociale zekerheid.

Je bent goed in staat om onze standpunten op een aansprekende, begrijpelijke en goed onderbouwde manier te verwoorden, zowel schriftelijk als mondeling. Je beschikt over de flexibiliteit om je aan te passen aan de complexe en turbulente werkomgeving van de Tweede Kamer. Je wilt ook ’s avonds werken, want de Tweede Kamer vergadert ook in de avonduren. Je schakelt snel, bent georganiseerd en kunt goed samenwerken. Je voelt je thuis bij Fractie den Haan en onze standpunten. Je hebt interesse in onze kernthema’s werk en inkomen, zorg en welzijn, wonen en veiligheid. Vereist is een grondige kennis van het huidige en toekomstige pensioenstelsel, en alle ontwikkelingen die daarmee samenhangen.

Wat bieden wij?
• Een functie van 16 uur per week;
• Goede arbeidsvoorwaarden zoals pensioen en een 13e maand;
• Startdatum zo spoedig mogelijk;
• Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast contract;
• Standplaats Den Haag;
• Leuk en gemotiveerd team in een dynamische werkomgeving;
• Salarisindicatie: schaal 12 BBRA (€ 3.990,- – € 4.800,- bruto per maand).

Informatie
Voor informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met mw. Mandy Janssen van de Tweede Kamerfractie, tel. 070 – 3185076.

Sollicitatie
Schriftelijke reacties bestaande uit een beknopte motivatiebrief met een CV verstuur je aan Fractie den Haan, t.a.v. Mandy Janssen via info@fractiedenhaan.nl.

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.