Petitie: AOW ontkoppelen spoort niet!

Het is onacceptabel dat het nieuwe kabinet de AOW wil loskoppelen van het minimumloon en de uitkeringen, vindt Kamerlid Liane den Haan. Qua koopkracht zijn gepensioneerden in ons land al langer het kind van de rekening. Als het kabinetsplan doorgaat, dan stijgen de minimumlonen en bijstandsuitkeringen de komende tijd wel, maar de AOW niet. Daarom is Liane den Haan een petitie gestart. “Het is tijd voor actie, want het ontkoppelen van de AOW spoort niet!”

De helft van alle volwassenen in ons land is 50 jaar of ouder en de groep senioren groeit explosief. Het nieuwe kabinet heeft echter totaal geen oog voor het inkomen van die miljoenen mensen. Sterker nog: het kabinet zet hun koopkracht nog verder onder druk!

Liane den Haan: “De afgelopen 15 jaar zijn gepensioneerden er 20 procent in koopkracht op achteruit gegaan in vergelijking met werkenden. Die inkomenskloof moet wat mij betreft worden gedicht. Maar dat wil het kabinet niet. Hun voorstel is om het minimumloon los te koppelen van de AOW! Het minimumloon gaat stapsgewijs 7,5 procent omhoog, de AOW dan dus niet. Dat is wat mij betreft onacceptabel. Als de AOW wordt losgekoppeld van het minimumloon zet dat een trend voor de toekomst. Daar kom je nooit meer vanaf en daar maak ik me grote zorgen om.”

Om te protesteren tegen het kabinetsplan rond de AOW heeft Fractie den Haan de petitie ‘AOW ontkoppelen spoort niet’ opgezet. Teken ook!

Doe mee en teken de petitie: KLIK HIER!

Lees ook: Al ruim 36.000 mensen zeggen ‘nee’ tegen AOW-plannen kabinet!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.