Oproep om arbeidsmarktbeleid ook op kwetsbare groepen te richten

Op dinsdag 25 mei stemde het overgrote deel van de Tweede Kamer in met een motie van Liane den Haan van Fractie den Haan waarin zij de regering oproept om zich sterk te maken voor een inclusieve arbeidsmarkt, waarbij met name oog is voor kwetsbare groepen.

De Sociaal-Economische Raad (SER) wijst erop dat in de coronacrisis jongeren en ouderen die vanuit een uitkering aan het werk zijn gegaan extra risico lopen. Dat komt onder meer doordat zij vaak in tijdelijke banen werkzaam zijn. Daarnaast lopen ook mensen met een arbeidsbeperking, mensen met een migratieachtergrond en mensen met een lager opleidingsniveau een groter risico om hun baan te verliezen.

Inclusieve arbeidsmarkt

Daarom verzocht Liane den Haan de regering om bij arbeidsmarktbeleid extra oog te hebben voor deze mensen. Zo kan er bij van-werk-naar-werktrajecten gekeken worden naar persoonlijke begeleiding, cursussen, opleidingen en andere vormen van steun. Door beleid te maken gericht op deze kwetsbare groepen, kan juist in de huidige coronacrisis gewerkt worden aan een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan doen. En dat is iets waar Fractie den Haan zich sterk voor maakt.

Bij1, Denk en BBB steunden de motie van Liane den Haan en tekenden mee.

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.