Oproep Liane den Haan: denk ook aan anderen, laat je vaccineren!

Wie zich laat vaccineren beschermt zichzelf én anderen tegen corona. Liane den Haan doet een oproep aan alle mensen die nog niet gevaccineerd zijn: neem je verantwoordelijkheid en laat je vaccineren!

Er zijn veel zorgen over de oplopende coronacijfers in Nederland. Het aantal besmettingen stijgt hard en er liggen bijna 850 coronapatiënten in het ziekenhuis; het hoogste aantal sinds maanden. De IC’s stromen weer vol en kwetsbare ouderen durven al niet meer op drukke tijden naar de supermarkt. Kortom, aan alles is te merken dat we afstevenen op een nieuwe coronagolf. Daarom doet Liane den Haan een dringende beroep op alle niet-gevaccineerden om hun verantwoordelijkheid te nemen en de coronaprik te halen.

“Natuurlijk moet iedereen zelf de keuze kunnen maken om zich wel of niet te laten vaccineren tegen het coronavirus,” vindt Liane den Haan. “Maar ik vind dat mensen die zich niet laten vaccineren, wél goed moeten beseffen dat ze niet alleen zelf niet beschermd zijn tegen corona, maar dat ze met hun keuze ook de gezondheid van anderen in gevaar brengen. En dan vooral die van kwetsbare ouderen.”

“Daarbij komt dat met meer gevaccineerden ook voorkomen wordt dat de zorg overbelast raakt en dat er geen plaats meer is op de IC’s. Veel mensen weten niet dat coronapatiënten gemiddeld 17 dagen op een IC liggen. Terwijl mensen die na bijvoorbeeld een hartoperatie gemiddeld maar twee dagen op een IC verblijven. Een coronapatiënt op de Intensive Care zorgt er dus voor dat bijna acht patiënten niet terecht kunnen op een IC, terwijl dat wel hun leven kan redden. Kan iemand die zich bewust niet heeft laten vaccineren leven met die gedachte? Daarom doe ik een dringende oproep aan alle mensen die nog niet gevaccineerd zijn: neem je verantwoordelijkheid en laat je vaccineren!”

 

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!


   

  Share on facebook
  Share on whatsapp
  Share on linkedin
  Share on email
  Share on twitter

  Onze website maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.