Neem een kijkje in de nieuwe Tweede Kamer

Op woensdagmiddag 28 september kunt u een kijkje nemen in het gebouw B67 in Den Haag, het tijdelijke onderkomen van de Tweede Kamer. Fractie den Haan verzorgt die middag een rondleiding.

In het najaar van 2021 verhuisde de Tweede Kamer tijdelijk naar een nieuw onderkomen aan de Bezuidenhoutseweg 67 (B67) in Den Haag, pal naast het Centraal Station. In het immense pand was tot 2017 het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehuisvest. Diverse beeldbepalende elementen uit het Tweede Kamergebouw aan de Hofvijver verhuisden mee naar de Bezuidenhoutseweg, zoals de karakteristieke lange roltrap in de centrale Statenpassage en de blauwe stoelen in de grote vergaderzaal.

Apenrots

Het markante betonnen gebouw werd in de jaren tachtig ontworpen door architect Dick Apon. Door de getrapte verdiepingen kreeg het kantoorgebouw de bijnaam Aponrots, in de volksmond al snel verbasterd tot Apenrots. Het tijdelijke Tweede Kamergebouw ligt naast de Koninklijke Bibliotheek en het Kinderboekenmuseum.

Tweede Kamer in actie

Wilt u wel eens een kijkje nemen in dit markante pand? Dat kan. Op 28 september 2022 verzorgen wij een interessante rondleiding door het gebouw. U kunt de Statenpassage en de plenaire vergaderzaal bezichtigen, en de Tweede Kamer in actie zien. Heeft u belangstelling voor deze kosteloze rondleiding door de Tweede Kamer, stuur dan een mailtje naar info@fractiedenhaan.nl

Wilt u op de hoogte worden gehouden van deze en volgende rondleidingen? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief!

Wilt u nieuws krijgen over onze rondleidingen?
Meld u dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

  Share on facebook
  Share on whatsapp
  Share on linkedin
  Share on email
  Share on twitter

  Onze website maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.