Neem een kijkje in de Tweede Kamer

Op woensdag 28 september kunt u een kijkje nemen in het gebouw B67 in Den Haag, het tijdelijke onderkomen van de Tweede Kamer. Fractie den Haan verzorgt die middag een interessante rondleiding.

In het najaar van 2021 verhuisde de Tweede Kamer tijdelijk naar een nieuw onderkomen aan de Bezuidenhoutseweg 67 (B67) in Den Haag, pal naast het Centraal Station. In het immense pand was tot 2017 het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehuisvest. Diverse beeldbepalende elementen uit het Tweede Kamergebouw aan de Hofvijver verhuisden mee naar de Bezuidenhoutseweg, zoals de karakteristieke lange roltrap in de centrale Statenpassage en de blauwe stoelen in de grote vergaderzaal.

Apenrots

Het markante betonnen gebouw werd in de jaren tachtig ontworpen door architect Dick Apon. Door de getrapte verdiepingen kreeg het kantoorgebouw de bijnaam Aponrots, in de volksmond al snel verbasterd tot Apenrots. Het tijdelijke Tweede Kamergebouw ligt naast de Koninklijke Bibliotheek en het Kinderboekenmuseum.

Tweede Kamer in actie

Wilt u wel eens een kijkje nemen in dit markante pand? Dat kan. Op woensdag 28 september verzorgen wij om 14.00 uur een leuke rondleiding door het gebouw. U kunt de Statenpassage en de plenaire vergaderzaal bezichtigen, en de Tweede Kamer in actie zien. Wilt u mee met deze kosteloze rondleiding, meld u dan vóór 25 september aan. Stuur een mailtje naar info@fractiedenhaan.nl

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.