Kabinet moet boosterprik versnellen

En weer is er een nieuwe coronavariant op komst die nóg besmettelijker is. Dit keer uit zuidelijk Afrika. Het is dan ook cruciaal dat het kabinet in Nederland – na een te late en trage start – eindelijk vaart maakt met de boosterprik. Liane den Haan dringt bij minister De Jonge aan om meer tempo te maken. “Zorg ervoor dat de boosterprik nú versneld wordt! Daarmee kunnen extra doden worden voorkomen.”

De te late en te trage start van de boosterprik was onnodig. Want in de zomer was al duidelijk dat het belangrijk werd om op tijd te starten met de derde prik om ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen tegen corona. Ondanks de vraag en waarschuwing van Liane den Haan van afgelopen juni (!) én haar motie met D66-Kamerlid Jan Paternotte om sneller te starten met de boosterprik, duurde het veel en veel te lang voordat werd begonnen met boosteren. “Er is echt geen tijd te verliezen: de ziekenhuizen liggen vol en de verpleeghuizen en thuiszorg kunnen de zorg niet meer aan”, zegt Liane. “We kunnen voorkomen dat nog meer oudere en kwetsbare mensen aan corona overlijden.”

Hugozarenstukje

Liane ziet een parallel met begin dit jaar: “Ook met de start van de vaccinatie in het voorjaar was het kabinet te laat en te traag. Toen wist minister De Jonge het tempo echter flink op te voeren, waardoor we na een paar weken in de middenmoot zaten en later zelfs in de top van Europa. Ik hoop dat de minister dat Hugozarenstukje opnieuw gaat uitvoeren! Maar eigenlijk is het antwoord duidelijk: we hebben geen keuze. Het móét: de boosterprik moet versneld worden. Nu!”

Lees ook: Derde prik rond de jaarwisseling: dat is véél te laat!

  
Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

  Share on facebook
  Share on whatsapp
  Share on linkedin
  Share on email
  Share on twitter

  Onze website maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.