Onvoorstelbaar dat carnavalsfeesten door mogen gaan

Kamerlid Liane den Haan vindt het onvoorstelbaar dat het kabinet het aan gemeenten overlaat of carnavalsfeesten wel of niet door mogen gaan. “De druk op de zorg is al veel te hoog. We kunnen het toch niet maken om feest te vieren met de kans dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames nog verder oploopt? Het kabinet moet nu doorpakken en deze grote evenementen afblazen. Laten we samen een lockdown of strengere maatregelen voorkomen.”

“Verpleeghuizen gaan al over om het aantal bezoekers per bewoner te verminderen; thuiswonende ouderen gaan in zelfisolatie omdat ze bang zijn om besmet en ziek te worden”, aldus Liane. “En dan gaan we de komende tijd wel hossend en feestend elf-elf vieren? Wat als mensen besmet worden en hun oudere vader, moeder, opa of oma besmetten met corona? Misschien worden ze zelf niet ernstig ziek, maar ouderen lopen dat risico wél. Dat willen we toch niet op ons geweten hebben?”
Boosterprik
Alle landen om ons heen zijn al begonnen met de boosterprik. Nederland start naar verwachting pas in december met deze extra vaccinatie. “Ik heb er samen met Jan Paternotte van D66 vorige week in de Tweede Kamer op aangedrongen om sneller met die derde prik te beginnen dan minister Hugo de Jonge van plan was. Want met die boosterprik zijn kwetsbare mensen – waaronder veel ouderen – 19 keer beter beschermd tegen corona. De motie die we daarvoor indienden, is door de Tweede Kamer aangenomen. Maar de minister van VWS loopt nog niet zo hard om ‘m uit te voeren. En dan laten we carnaval wel doorgaan? Ik vind het echt onvoorstelbaar.”

  
Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

  Share on facebook
  Share on whatsapp
  Share on linkedin
  Share on email
  Share on twitter

  Onze website maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.