100 dagen in de Kamer: elke 8 dagen een goed voorstel voor ouderen!

Liane den Haan zit vandaag alweer honderd dagen in de Tweede Kamer. En in die honderd dagen werd er elke acht dagen een voorstel van Liane aangenomen! Daarmee worden belangrijke stappen gezet om goed oud te worden in Nederland.

Vandaag is Liane den Haan precies honderd dagen Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Honderd dagen waarin heel veel is gebeurd, in de Tweede Kamer, maar ook daarbuiten. In die periode diende Liane zestien voorstellen (moties) in. Voorstellen die echt wat kunnen betekenen voor de huidige en toekomstige ouderen in Nederland. Twaalf van die voorstellen werden door de Tweede Kamer aangenomen! Dus elke acht dagen dat Liane in de Kamer zit, werd een voorstel van haar door de Kamer omarmd.

Hele Tweede Kamer

Twee voorstellen van Liane werden met algemene stemmen aangenomen, dat wil zeggen dat de héle Tweede Kamer voor de moties van Fractie den Haan stemde. Eén van die twee moties zorgt ervoor dat gemeenten worden verzocht om een woon-leef-visie op te stellen, samen met relevante organisaties in zorg, welzijn en onderwijs. Dat moet er voor zorgen dat er voldoende seniorenwoningen komen én worden gebouwd. Met de andere motie zorgen we ervoor dat er in alle gemeenten logeerzorg mogelijk is voor mensen met dementie. Belangrijk, want op die manier kunnen hun mantelzorgers op adem komen en kunnen ze samen langer thuis wonen.

Coronapandemie

Liane den Haan kwam de afgelopen periode ook met diverse voorstellen met betrekking tot de coronapandemie. De Tweede Kamer steunde het voorstel van Fractie den Haan om de wijkverpleging te betrekken bij het zo snel mogelijk vaccineren van niet-mobiele thuiswonenden. Ook de motie van Liane den Haan om mobiele prikbussen te laten rijden in alle wijken waar de vaccinatiebereidheid laag is, werd aangenomen. De Kamer oordeelde ook positief over de voorstellen voor begrijpelijke communicatie over de coronavaccinatie en over betere voorlichting over de tweede vaccinatie.

Heel mooi resultaat

Twaalf overgenomen ideeën en voorstellen in honderd dagen tijd is een heel mooi resultaat! Fractie den Haan gaat door met het presenteren van voorstellen in de Tweede Kamer die daadwerkelijk wat betekenen voor de huidige en toekomstige ouderen in Nederland.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.